Eerste blad    Vorig blad    Blad 6020 van 12116 bladen Volgend blad    Laatste blad

            ↑             ↑                          ↑             ↑
    Franciscus Henricus Maria SMITS    x     Philomena M.C.P. van WAESBERGHE    
                   ┌───────────────────┘
┌──────────────────┴──────────────────┐
│    F.A.M.J. SMITS van WAESBERGHE    │x          Maria A.A.J. MUTSAERTS        
└─────────────────────────────────────┘│
                                       │                                        
                            ┌─┬─┬─┬─┬─┬┴┬─┬─┬─┬─┬─┐
                            V M M V V V M M M V V M
                            ↓ ↓   ↓ ↓ ↓     ↓ ↓ ↓  
 
6021
Franciscus Augustinus Maria Joseph SMITS van WAESBERGHE, geboren op 24‑11‑1875 te Breda, overleden op 02‑04‑1942 te Breda op 66-jarige leeftijd. Werd geboren als Franciscus Smits. Hij voegde 'van Waesberghe' toe aan zijn eigennaam (1928) en liet dit ook registreren, waardoor al zijn nakomelingen de dubbele naam 'Smits van Waesberghe' dragen. Hij ontwierp ook het wapen 'Smits & Waesberghe'.
In 1807 kwam de grootste brouwerij van Zuid Nederland: DE DRIE HOEFIJZERS in handen van de familie SMITS. Diegene die voor de oorlog ongetwijfeld het meest tot de groei van het bedrijf heeft bijgedragen is Frans Smits van Waesberghe. Onder zijn leiding kreeg de naam van de brouwerij welker belangensfeer zich aanvankelijk hoofdzakelijk tot de zuidelijke provincies beprekte, een nationale klank. Als een van de eerste zuidelijke bedrijven introduceerde hij De Drie Hoefijzers op de beurs. Daardoor werd de basis gelegd van het bedrijf enorm verbreed.
Grootvader Smits van Waesberghe heeft in het oude huis aan de Boschstraat 5 te Breda gewoond, waar vroeger ook de brouwerij was gevestigd. De jongste stadsplannen van Breda kunnen voor het huis met een grote traditie niet wijken. In 1887 reeds werd het bedrijf overgeplant naar de periferie van de stad, nabij de spoorlijn Breda-Tilburg. En in 1927 kwam het monumentale kantoorgebouw tot stand, dat in die dagen tot de modernste van Nederland werd gerekend, en thans nog een bierbolwerk is, dat de bewondering van de vele bezoekers opwerkt. " Uit de VOLKSKRANT VAN 22 EN 28 AUGUSTUS 1959.
Zoon van Franciscus Henricus Maria SMITS (zie 5983) en Philomena Maria Coleta Petronella van WAESBERGHE (zie 8842).
Gehuwd met Maria Anna Antoinetta Josephine MUTSAERTS (zie 4858).
Uit dit huwelijk: 12 kinderen.


Eerste blad    Vorig blad    Blad 6020 van 12116 bladen Volgend blad    Laatste blad

Homepage | E-mail