Eerste blad    Vorig blad    Blad 6004 van 12116 bladen Volgend blad    Laatste blad

            ↑             ↑                          ↑             ↑
Franciscus A.M.J. SMITS van WAESBERGHE x          Maria A.A.J. MUTSAERTS        
                   ┌───────────────────┘
┌──────────────────┴──────────────────┐
│Antonius M.J.J. SMITS van WAESBERGHE │x      Elisa Stephanie Maria De BONT     
└─────────────────────────────────────┘│
                                       │                                        
                                ┌─┬─┬─┬┴┬─┬─┬─┐
                                M M V M V M V M
                                ↓ ↓ ↓ ↓ x ↓ x ↓
 
6005
Antonius Maria Josephus Johannes SMITS van WAESBERGHE (Tony), directeur brouwerij DE DRIE HOEFIJZERS Breda, geboren op 27‑05‑1899 te Breda, overleden op 01‑08‑1964 te Breda op 65-jarige leeftijd. UIT DE VOLKSKRANT VAN 22 EN 28 AUGUSTUS 1959
Bezien wij de grote na-oorlogse uitbreiding van de brouwerij DE DRIE HOEFIJZERS zowel in technisch als commercieël opzicht, dan moeten allereerst de naam worden genoemd van de president-directeur ir. Antonius Smits van Waesberghe - voor zijn medewerkers bekend als ir. Tony. Afkomstig uit een gezin van twaalf, waarvan zijn vier broers tot de jezuïtenorde zijn toegetreden ( een ervan is de bekende prof. in de musicologie te Amsterdam) heeft hij al zijn kennis en energie besteed aan de belangen van het concern, dat hem aan het hart ligt. Anderzijnds behartigt hij op een voortreffelijke wijze de belangen van zijn groot gezin en die van de familie waaruit hij stamt. Hij is een groot minaar van de Franse Cultuur. Hij is een graag en vlot spreker, die in een verloren halfuurtje een kruiswoordpuzzel niet schuwt. Zijn broer Frans is mede-directeur en verantwoordelijk voor de bouw-technische gang van zaken. Tevens heeft hij een zeer groot aandeel gehad in de exportmarkt en werd door hem het contact gelegd met talrijke buitenlandse relaties. Door de uitbouw van deze belangen in het buitenland veroverde De Drie Hoefijzers zicht - na Heineken - de tweede plaats op de exportmarkt.
 
Ir. A.Smits van Waesberghe is jarenlang voorzitter geweest van de Katholieke werkgevers in het diocees Breda en lid van het hoofdbestuur der werkgevers. Hij was de grote steunpilaar bij de financiële opbouw van het bekende sanatorium ' De Klokkenberg' bij Breda, waarvan hij penningmeester is en hij is nog voorzitter van de Koninklijke zangvereniging 'Breda's mannenkoor', door zijn grootvader in 1865 opgericht en door zijn vader in 1902 gereorganiseerd, naast talrijke commissariaten ( onder andere Borsu Mij en Bank van Mierlo) is hij bovendien ridder van het H.Graf van Jerusalem. Zijn broer Frans is onder andere lid van de raad van beheer van het Koninklijk instituut voor de Tropen en voorzitter van de de maatschappeij voor Handel en Nijverheid in het departement West-Brabant.
 
Dochter ondernemingen:
Maatschappij toto exploitatie van Hotels en café restaurants / NV Bierbrouwerij 'De Vriendenkring te Acren (Limburg) / Brouwerij 'Cambrinus' NV te Ettten, NV Trophee te Schilde in België / NV Oranje Brouwerij te Djacarta / Brouwerij La Llanera te Maracay in Venezuela / Brasserie d'Antsirabé te Madagascar / Chasse Royale te Brussel / en samen met Heineken, de NV Mouterij 'Albert' te Wijnegem in België.
Zoon van Franciscus Augustinus Maria Joseph SMITS van WAESBERGHE (zie 6021) en Maria Anna Antoinetta Josephine MUTSAERTS (zie 4858).
Gehuwd met Elisa Stephanie Maria De BONT (Liesje) (zie 668).
Uit dit huwelijk: 8 kinderen.


Eerste blad    Vorig blad    Blad 6004 van 12116 bladen Volgend blad    Laatste blad

Homepage | E-mail